Cibulová omáčka

Výborná omáčka s cibulovou příchutí vhodná k vepřovému či hovězímu masu.

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

2-3 lžíce másla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 400 ml vývaru, sůl, čestvě mletý pepř

Postup

Připravíme si cibulku tím že jí nakrájíme na kousky a orestujeme jí. Když jí budeme mít do zlatova tak vyjmeme a do uvolněného kastrolu přidáme trochu másla a mouku. Upražíme zlatavou jíšku. Do jíšky přidáme vývar a hotovou cibulku. Vaříme zhruba půl hodiny a okořeníme cukrem a pepřem.

Podávat se může s knedlíkem a masem.

 

 

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít