Rajská omáčka

Rajská omáčka je populární po celém světě. I u nás je velmi oblíbená, přestože udělat dobrou rajskou není snadné. Ale s naším receptem je to hračka.

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

5 lžic oleje, 3 rovné lžíce hladké mouky, voda nebo masový vývar, několik kuliček nového koření, hrst kuliček pepře, 2 bobkové listy, 1/2 cibule, kousek citronové kůry, sůl, 150 g rajského protlaku, 3 hřebíčky, lžička cukru, 1/2 lžičky skořice

Postup

V kastrolu si z mouky a oleje uděláme světlou jíšku. Poté jí zředíme vodou a okořeníme. Přidáme trochu citronu a necháme dojít. Tak cca 20-30 minut.  Do omáčky dáme rajský protlak, cukr a skořici a povaříme.

Podáváme s masem a knedlíky.

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít