Cibulačka

Cibulačku lze udělat jako ultimátního vyproštováka, anebo jako zdravou polévku na nedělní oběd. Ukážeme si tu nedělní variantu.

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

3 cibule, 50 g anglické slaniny, menší množstvi čerstvé zeleniny, 3-5 brambor (podle velikosti), sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, majoránka, zelená petrželka, olej, 3 stroužky česneku

Postup

Nakrájíme brambory a slaninu na kostičky. Dále si připravíme cibulku na jemno a vše dáme do mystiček. Rozpálíme si v hrnci trochu oleje a přidáme slaniny. Až bude slanina na měkko tak přidáme cibulku, koření a zeleninu. Za stálého míchání přidáme vodu a brambory vaříme.

 

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít