Kapří polévka

Rybí polevky jsou dobré kdykoliv, ne jen na vánoce. A k těm dobrým, patří i kapří polévka.

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

Dvě hlavy z kapra, taktéž jejich vnitřnosti a pak už jen máslo, sůl, porék, pepř, pár kuliček nového koření, bobkový list, cibulku, oříšek, petrželovou nať a 2 lžíce hladké mouky.

Postup

Očístíme hlavy a dáme je do hrnce. Přidáme vodu, sůl, koření, bobkový list a cibulku a necháme vařit alespoň půl hodiny. Připravéme si pánev, na ní dáme máslo a nakrájené vnitřnosti. Promícháme a dáme trochu porku. Osmažíme a nezapomeneme okořenit a zahustit moukou. Přidáme do hrnce s masem a dodáme petrželku, oříšek a pepř.

 

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít