Švestkové knedlíky

Když je velká úroda švestek a nejde pálit slivovici tak se nabízí otázka co s tím. A máme pro Vás odpověd‘

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

půl kila vařených brambor, 1 lžíce změklé másla, 2-3 vejce, 1 lžička soli, 1 menší skleničku mléka, trochu polohrubé mouky, švestky, mák, perník a moučkový cukr.

Postup

Uvaříme brambory do měkka a následně je nastrouháme. Přidáme vejce, mléko, sůl a máslo a za stálého míchání přidáváme mouku dokud nemáme těsto. Vezmeme vždy kousek těsta a do něj zabalíme švestky. Když budeme mít knedlíky připravené tak je dáme na cca 6-8 minut do vody vařit. Mletý mák smícháme s cukrem a posypeme tím hotové knedlíky.

 

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít