Boloňská omáčka

Boloňská omáčka je oblíbená omáčka, kterou zvládne i začátečník. Její příprava je velmi snadná příprava omáčky zabere pár minut.

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

Olej (olivový), česnek a cibule, mleté maso, víno, rajčatová štáva, bazalka

Postup

Připravíme si cibulku, kterou jemně nakrájíme a orestujeme na rozehřáte pánvy. K cibulce přidáme mleté maso a restujeme tak dlouho dokud tam vidíme pouštět štávu. Následně přidáme rajčatovou štávu, česnek a sklenku vína. Dusíme zhruba 2 hodiny a přidáme ke konci bazalku.

Podáváme s těstovinami

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít