Fazolová polévka

Fazolová polévka není moc častá a přitom když se uděla dobře, je sytá a chutná. Takže jdeme na to,

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

Bílé nebo červené či zelené fazole, postačí cca 200-300 gramu. Menší celer, cubulku, petřželku a 80g hladké mouky, 80g sádla, sůl,pepř, česnek,

Postup

Fazole si necháme rozmočit aspoň na den ve studené vodě. Druhý den, hrnec s fazolema dáme na sporák a přidáme mrkev, celer a petržel. Mezitím si na vedlejší plotně uděláme cibulku do zlatova a přidáme mouku. Po chvilce jíšku vyjmeme a dáme jí k fazolím. Necháme dojít cca 10 minut a před závěrem přidáme koření a česnek.

 

 

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít