Kuře na paprice

Kuře na paprice známe hlavně ze školních jídelen. Je to levné a syté jídlo a proto je vyhledávané dodnes.

Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo

Ilustrační foto – Copyright: / 123RF Stock Photo

Ingredience

půlka kuřete nebo slepice, 1 cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, trochu oleje, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, sůl

Postup

Kuře nebo slepici uvaříme doměkka v osolené vodě. Na oleji osmahneme do zesklovatění pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme, ihned zalijeme kuřecím (slepičím) vývarem a přivedeme k varu. Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko vlijeme do paprikového vývaru. Promícháme a 5 – 10 minut povaříme. Maso obereme z kostí, nakrájíme na kousky a vložíme do omáčky. Podle chuti přisolíme.

 

Starší příspěvky:
Ilustrační foto - Copyright:  / 123RF Stock Photo
Neapolský salát

Letní salát, který je vydatný a tak pro nejednoho z nás bude hlavním jídlem v parných vedrech. Ingredience 3 papriky...

Zavřít