Kuřecí křidélka na medu
Na 4 porce potřebujeme:
24 kuřecích křidélek, 6 lžic medu, 2 lžíce octa, 6 lžic sójové omáčky, 100ml bílého vína, 1 lžička mletého zázvoru, 3 stroužky česneku, sůl.
Příprava: 30 minut (bez marinování).
1.
Ve větší míse promíchejte med, ocet, sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a prolisované oloupané stroužky česneku.
Křidélka opláchněte studenou vodou, osušte, mírně osolte a vložte do marinády a obalte. Pak mísu zakryjte a nechte asi 4 hodiny marinovat.
2.
Ropalte gril na teplotu 230 – 290 stupňů. Rošt potřete tukem a grilujte cca 15 minut dokud nebudou zlatohnědá. Křidélka pravidelně obracejte. Kuřecí křidélka podávejte s čerstvým pečivem a grilovanou cibulkou.