Pečená treska v citrusové marinádě
Na 4 porce potřebujeme:
4 filety z mořské tresky, sůl, 2 citrony, 50g másla, 1 lžička dijonské hořčice, 1 lžička celozrnné hořčice, 4 listy bazalky, 1/2 pomeranče
Příprava 25 minut
- Filety očištěte, osušte a potřete solí smíchanou se šťávou z jednoho citronu. Pekáč nebo pánev vytřete máslem a vložte maso.
- Filety potřete směsí hořčic, posypejte nasekanými bazalkovými lístky a lžičkou nastrouhané pomerančové kůry. Maso zakapejte 2 lžícemi pomerančové šťávy a přidejte zbylé máslo.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 8 – 10 minut. Filety ozdobte čerstvou bazalkou. Podávejte se zeleninovým salátem a měsíčky citronu. Jako přílohu doporučujeme opékané nebo vařené brambory.